Na prihlásenie do súťaže eTablo 2004 majú školy ešte 10 dní

10.06.2004 Celý región

(Bratislava, 8. júna 2004) - Spoločnosť Slovak Telecom vyhlásila dňa 17. mája 2004 súťaž v tvorbe elektronických maturitných tabiel pod názvom eTablo 2004.
Do dnešného dňa prihlásilo 21 tried. Súťaž je rozdelená do dvoch kategórií: Najlepšie eTablo 2004 a Najpopulárnejšie eTablo 2004. Prvú kategóriu vyhodnotí podľa stanovených kritérií odborná komisia dňa 23. júna 2004, o najpopulárnejšom eTable 2004 rozhodujú návštevníci internetovej stránky www.etablo.sk. Internetové hlasovanie prebieha od vyhlásenia súťaže do 18. júna tohto roku.

Podľa priebežného hlasovania získalo doteraz najviac bodov elektronické tablo 4. A. triedy z Gymnázia J. G. Tajovského v Banskej Bystrici. Za ním sa umiestnilo elektronické tablo 4. B. triedy z Gymnázia Sándora Máraiho v Košiciach. Treticu zatiaľ najpopulárnejších elektronických tabiel v tejto chvíli uzatvára tablo študentov zo Združenej školy poľnohospodárskej na Demänovskej ceste v Liptovskom Mikuláši.

Elektronické maturitné tablo môže do súťaže prihlásiť každá maturitná trieda najneskôr do 18. júna 2004. Hlavnou podmienkou registrácie je vyplnenie elektronického registračného formulára, ktorý je k dispozícii na internetovej stráne www.etablo.sk.

Celkové výsledky súťaže budú zverejnené 24. júna 2004. V kategórii Najlepšie eTablo 2004 budú vyhodnotené tri najlepšie elektronické maturitné tablá. Hlavnou cenou pre školu, z ktorej bolo víťazné tablo do súťaže prihlásené, je päť nových študentských počítačov z projektu Počítače pre školy. Zároveň trieda, ktorá vytvorí víťazné tablo, získa finančný príspevok na organizáciu maturitného večierku v hodnote 25 000, - Sk. Triedy, ktorých tablá sa umiestnia celkovo na druhom a treťom mieste, získajú finančný príspevok na organizáciu maturitného večierku v hodnote 15 000, - Sk, respektíve 10 000, - Sk. Trieda, ktorej tablo dostane najvyšší počet bodov v kategórii Najpopulárnejšie eTablo 2004, získa finančný príspevok na organizáciu maturitného večierka v hodnote 10 000, - Sk.

Cieľom súťaže, realizovanej v rámci projektu Počítače pre školy, je motivovať študentov k aktívnemu využívaniu internetu. Vytvorenie eTabla je príkladom spojenia modernej výučby so zábavou a zároveň dáva školám priestor na pozitívnu prezentáciu.
 

Vyberte región